7 fouten die je niet moet maken tijdens je tussenjaar

We hebben de 7 fouten die je niet moet maken tijdens je tussenjaar speciaal voor jou op een rijtje gezet. Zo kan jij je tussenjaar gaan inrichten zoals jij dat wilt.

 

Nog aan het uitzoeken wat jouw plannen worden tijdens je tussenjaar? Wat je beslissing ook wordt, doe vooral iets waar jij voor de rest van je leven iets aan zult hebben. Reizen, genieten en ontwikkelen? Of toch liever thuis blijven, werken en sparen? Jij weet wat het beste voor je is. Wat je keuze ook wordt, wij hebben in ieder geval de 7 fouten die je niet moet maken tijdens je tussenjaar onder elkaar gezet. En heb je nog vragen na het lezen van onze tips? Stel ze dan tijdens een persoonlijk gesprek met een van onze mentoren.

  • 1. Een jaar lang feesten, tv kijken en pizza bestellen
  • 2. Denken dat een tussenjaar een gat op je CV is
  • 2.1 Ga samen op reis en krijg korting!
  • 3. Niet in gesprek gaan met de reisorganisatie
  • 4. Teveel werken, te weinig genieten
  • 5. Denken dat je alleen bent
  • 6. Doen wat je al weet en kent
  • 7. Teveel willen en te weinig vastleggen
  • 7.1 Nog vragen? Plan een 9 minuten gesprek
  7 fouten die je niet moet maken tijdens je tussenjaar

  1. Een jaar lang feesten, tv kijken en pizza bestellen

  Oftewel: geen plan maken. Een tussenjaar zonder plan kan ervoor zorgen dat je uiteindelijk niet verder bent gekomen. Het is natuurlijk lekker om even te niksen, maar dit is het jaar bij uitstek om je te oriënteren op jezelf en jouw toekomst. Dit betekent niet dat je elke dag van je tussenjaar moet volplannen. Een goede balans vinden begint met het onderzoeken van je verlangens. Waar heb jij het meeste zin in? Brainstorm met een vriend of ouder over je wensen en bekijk alle opties. Investeer in jezelf en gun jezelf die ontwikkeling!

  2. Denken dat een tussenjaar een gat op je CV is

  Niets is minder waar! Een tussenjaar kan juist heel waardevol zijn. Je bouwt een gigantisch (internationaal) netwerk op. Je kan nieuwe skills leren, andere culturen ontdekken en erachter komen waar jij nou echt energie van krijgt. Of misschien zet jij je wel in als vrijwilliger? Een tussenjaar is geen weggegooid jaar, het is juist een investering waar je de rest van je leven profijt van kan hebben. En hoe mooi is het dat jij aan je toekomstige werkgever kan vertellen dat jij jezelf de tijd gunt om te groeien en jezelf op waarde schat.

  3. Niet in gesprek gaan met de reisorganisatie

  Je bent op zoek naar een programma voor je tussenjaar, maar kan door de bomen het bos niet meer zien. Voor je het weet maak je de verkeerde keuze en kies je een tussenjaar die uiteindelijk helemaal niet bij jou past. Voorkom dit! Ga persoonlijk in gesprek met de organisatie waarmee je boekt. Stel kritische vragen. Hoe ziet het coachingsprogramma eruit? Welke ondersteuning krijg je precies? Sluit het wel aan bij jou wensen en behoefte? Deel je vragen en je zorgen. Alleen op die manier kan je een weloverwogen besluit nemen.

  4. Teveel werken, te weinig genieten

  Werken ga je nog de rest van je leven doen. En als je eenmaal werkt en inkomsten hebt, kan het verleidelijk zijn om te blijven werken want geld verdienen kan altijd van pas komen. Alleen, voor je het weet is je tussenjaar voorbij. Je bankrekening is gespekt, maar staat nog steeds voor dezelfde keuzes als toen je het tussenjaar begon. Je hebt te weinig tijd gehad om stil te staan bij wat je nou echt wilt. Dit is misschien wel het enige jaar waarin je even niet hoeft te studeren of te werken. De rest van je leven komen er nog verplichtingen genoeg!

  Ga jij voorbereid op reis?

  Heb jij de 7 fouten die je niet moet maken tijdens je tussenjaar doorgenomen en wil jij weten of je wel goed bent voorbereid? Doe dan meteen onze checklist om te zien of jij er klaar voor bent. Wij hebben alles onder elkaar gezet zodat jij onbezorgd kan gaan genieten van je reis. Ook zie je wat wij allemaal regelen voor een onvergetelijk tussenjaar.

  Download onze brochure voor alle informatie.

  Voorbereid op een tussenjaar?

  Weet jij waar je aan moet denken?

  Ja! Ik ga mee op reis

  Jij weet precies wat je nodig hebt voor een onvergetelijk tussenjaar

  Plan je 9 minuten gesprek

  En stel al je vragen aan een van onze mentoren

  5. Denken dat je alleen bent

  Dit is de grootste van de 7fouten die moet maken tijdens je tussenjaar. ‘Hoe maak ik nieuwe vrienden?’ ‘Hoe begin ik een gesprek met iemand die ik niet ken?’ Allemaal vragen die door jouw hoofd kunnen spoken en ervoor zorgen dat je de stap om een tussenjaar te nemen, niet durft te zetten. Iedereen heeft bepaalde onzekerheden. De een kan ze alleen beter verbergen dan de ander. Een goede reisorganisatie zorgt ervoor dat jij in contact komt met leeftijdsgenoten en dat je een vriendschap kan opbouwen. Onze naam zegt het al: Tribe. Ofwel een stam. Wij zijn een familie. Wij ondersteunen elkaar, helpen elkaar, lachen en huilen met elkaar.

  6. Doen wat je al weet en kent

  Hoe lekker is het om in je eigen stad te gaan en staan op plekken die je door en door kent? Ja het voelt veilig, maar je doet weinig nieuwe ervaringen op. Wij moedigen je juist aan om uit je comfortzone te stappen. Stap in het onbekende, verander de ‘gewone dingen’. Zet door bij weerstand. Ga de uitdaging aan en je zal zien dat de beste ervaringen worden opgedaan als je uit je comfortzone durft te stappen en in aanraking komt met andere culturen.

  7. Te veel willen en te weinig vastleggen

  De laatste van de 7 fouten die je niet moet maken tijdens je tussenjaar is teveel te willen waardoor je niet de tijd hebt om het jaar echt te beleven. Wanneer je nieuwe mensen ontmoet, nieuwe ervaringen opdoet en veel leert over jezelf, is het belangrijk om dit vast te leggen. Als je je ervaringen opschrijft, geef je jezelf namelijkde kans om het echt te verwerken. Het is heel leuk om over een aantal jaar nog een keer door een boekje te bladeren waarin je je ervaringen beschrijft. Of waarnaar je kan teruggrijpen op het moment dat je eenzelfde ervaring tegenkomt.

  7 fouten die je niet moet maken tijdens je tussenjaar

  Gun jezelf een divers tussenjaar

  Zorg dat jij je verdiept in je reisorganisatie, dat je de tijd neemt om te genieten van je ervaringen en dat je balans vindt in je plannen. Zo zorg jij voor een onvergetelijk tussenjaar! Wij raden je altijd aan om onderzoek te doen naar je reis. Bekijk de website van de Nederland Wereldwijd voor actueel reisadvies. Bij ons kan je persoonlijk al je vragen stellen tijdens een 9 minutengesprek met een van onze mentoren. Waar wacht je nog op?

  7 fouten die je niet moet maken tijdens je tussenjaar

  The Tribe called you

  Lees verhalen en bekijk reizen