Tribe stories

Anne: “Is de aarde over 25 jaar nog wel leefbaar denk ik dan?”

Het verhaal van Anne

Heel eerlijk, ik word er somber van!

Coronacrisis. Studieschuld.Uitzichtloosheid op de huizenmarkt. Oorlog.Wereldleiders die dreigen met kruisraketten. Ongelijkheid, vluchtelingen, volksverhuizingen. Een klimaatcrisis met droogte en overstromingen. Onzeker toekomstperspectief. Is de aarde over 25 jaar nog wel leefbaar denk ik dan? Mag ik nog wel een kinderwens hebben; want een kind verwekken in deze wereld, dat kan toch eigenlijk niet?

KLIMAATCRISIS

Onze ouders, politici en wereldleiders, gaan deze klimaatcrisis in elk geval niet voor ons oplossen.
De échte noodzaak lijken ze te ontkennen en niet serieus te nemen. Daar kan ik intens van in de paniek schieten.

ECO-ANGST

Laatst sprak een vriendin van mij over haar eco-angst. Ze heeft het gevoel medeplichtig te zijn aan de vernietiging van de aarde. Ik herken dat…

WAT IK ZELF DOE?

Van me laten horen! Samen met mijn dispuut stonden we nog op de Dam “Stop Putin” te roepen. Samen ergens voor staan geeft hoop! Al voelt het machteloos, toch geloof ik dat protesteren zin heeft. Net zoals het zin heeft om plastic in te zamelen of over te schakelen naar een vegetarisch of veganistisch dieet. Dat is geen offer brengen voor een groenere toekomst, dat is gewoon wat keihard nodig is om te kunnen voortbestaan.

Wat ik wil?

Ik wil impact hebben om te kunnen strijden voor een duurzame wereld met gelijke kansen voor iedereen. Wat ik nodig heb om me goed te voelen? Echt contact met vrienden en lieve mensen om mij heen. Reizen op avontuur gaan en grenzen verkennen. Dat geeft mij  vertrouwen, een breder perspectief en inspiratie. Hoe ik me zal voelen, als ik krijg wat ik nodig heb?
Een vrij gevoel. Tenminste dat hoop ik…

– Anne, 19 jaar

Download onze Gap Year Brochure

In onze brochure vind je alle informatie die je nodig hebt