Tribe stories

Hugo: “Mijn valkuil is dat ik de lat te hoog leg voor mijzelf.”

Het verhaal van Hugo

Samen met mijn klasgenoot zijn wij vorig jaar een bedrijfje gestart. We geven bijles aan de eerstejaars. Loopt eigenlijk een beetje te goed, haha. Mijn ouders zijn bezorgd, dat straks iedereen goede cijfers haalt en ik dit jaar niet slaag voor mijn examen. Maar dat gaat natuurlijk niet gebeuren.

Ik heb al veel gespaard, daar ben ik best trots op. Het geeft me een goed gevoel. Ik ben bijna klaar met mijn rijbewijs en heb al een mooie auto op het oog. Ik maak me natuurlijk best zorgen over de toekomst. Ik zou graag in Haarlem een huisje kopen, bij mijn ouders in de buurt. Zonder hun hulp gaat dat never nooit lukken. Dat vind ik best oneerlijk eigenlijk.

Ik weet zeker dat ik later in Haarlem wil wonen en heb besloten het serieus aan te pakken. Ik ga mijn studie versneld doen. Ik heb geen zin om, net zoals mijn oudere broer, met een enorme studieschuld te moeten dealen. Ik kan gelukkig goed leren, dus als ik mijn best doe, lukt de versnelde studie wel. Mijn valkuil is dat ik de lat voor mezelf te hoog leg. Ik had vorig jaar veel last van opgejaagd gevoel. Ook was ik best veel moe.

Dan ging ik eerst naar school, daarna gaf ik bijles, daarna ging ik naar mijn voetbaltraining en daarna gerust nog verder met leren. Het sluipt er steeds weer in. Mijn moeder vindt dit echt niet ok…

Wat ze dan wel weer ok vindt, is dat ik haar help met leuke aankopen doen. Dan check ik voor haar of ik producten of diensten, die zij graag wilt aanschaffen, zo goedkoop mogelijk kan vinden op het internet door alle prijzen met elkaar te vergelijken en recensies te bekijken. Laatst nog, toen vond ik voor mijn ouders een tweedehands auto en een uniek weekendje weg. Ze bespaarde echt heel veel geld. Toen ik een toffe bonus van ze kreeg dacht ik…is dit niet serieus een tof idee voor een nieuw eigen bedrijfje?!

– Hugo, 18 jaar

Download onze Gap Year Brochure

In onze brochure vind je alle informatie die je nodig hebt