Tribe stories

Ibrahim: “Ze begrijpen niet dat ik dan eigenlijk hard bezig ben.”

Het verhaal van Ibrahim

Instant gratification, het is zo’n term dat schijnbaar bij onze generatie past. En ja, ik moet mijn ouders gelijk geven. Wij zijn best een beetje verwend. Als ik iets wil eten of kopen, dan klik ik twee keer en ik heb het.

Mijn ouders raken altijd geïrriteerd als ik op mijn telefoon zit. “Ga eens wat doen Ibrahim!” Ze begrijpen niet, dat ik dan juist hard bezig ben. Het is mijn toegang tot de wereld. Mijn ouders zijn niet echt trots op mijn kennis en kunde als het over computers, telefoons of social media gaat. Dat vind ik jammer, want ik ga daar mijn beroep van maken.

Op school vinden ze dat ik een te hoge dunk heb van mezelf. Zo ben ik laatst terug gefloten toen ik opbouwende kritiek gaf over de inhoud van mijn opleiding. Ik gaf aan dat ze werkten met verouderde websites en apps en liet ze organisaties zien, die het in mijn ogen beter doen.

“Willen jullie soms niet verbeteren?” Die opmerking werd niet gewaardeerd. Ben ik te kritisch, of mag je van een opleiding verwachten, om zich te blijven vernieuwen om zo aan te sluiten bij de huidige generatie? Het voelt behoorlijk frustrerend, dat ik een studieschuld opbouw en ik vaak meer weet dan de docenten!

Mijn eigen weg

Ik raak meer en meer overtuigd dat ik het zelf beter kan, en dat stoppen met de opleiding de beste keuze is. Via social media kan ik me naar de buitenwereld profileren. Het is dé plek waar je altijd zichtbaar aanwezig kan én mag zijn.

Dit biedt zoveel spannende nieuwe mogelijkheden. Waar ik een gat in de markt zie zijn alternatieven. Er zijn oneindig veel ideeën die nog niet zijn ontdekt, en er liggen overal kansen. Dat is niet onrealistisch, online kan het wel degelijk sneller, beter, inventiever en leuker worden! Instant profiling, daar gaat het over in onze tijd en daar maak ik optimaal gebruik van.

Toen ik van de zomer met mijn ouders in Turkije was om familie te bezoeken merkte ik, hoe moeilijk ik het vond om af en toe geen bereik te hebben. Ik krijg daar serieus stress van. Ok, dit is een ding, zo realiseerde ik me. Wat ik ook merkte was, hoe fijn ik me daar in de natuur voelde. De bergen en het platteland, de eenvoud, de stilte, het deed me erg goed. Ik kreeg juist allemaal creatieve ideeën en kwam eindelijk weer eens echt tot de kern, tot mezelf.

Ondernemen

Toen ik deze ervaring aan mijn kamergenoot vertelde stelde hij voor om samen te gaan werken aan een app. Eentje waarbij je informatie kan delen en ondertussen een community kan bouwen. We zijn al bijna klaar voor lancering. Leren doe ik onderweg en als het goed is mijn mijn leven lang. Dit gaat 100% lukken!

– Ibrahim 20 jaar.

Download onze Gap Year Brochure

In onze brochure vind je alle informatie die je nodig hebt