MBO, HBO & WO

Tribe Called Now - Persoonlijke groei

Educatieve reizen

Voor het MBO, HBO & WO

Beleef met de studenten een op maat gemaakte, holistische reis naar de wonderschone Galápagoseilanden!

Onze pijlers:

 1. Samenwerken in een holistisch perspectief
 2. Systeem denken & ecologisch bewustzijn
 3. Relatie netwerken
 4. Participeren

Onze professionele Galápagosgidsen staan voor jullie studenten klaar. Laat de student zijn of haar eigen innerlijke ‘Humboldt’ of ‘Darwin’ ontdekken, en ervaren dat werkelijk alles hier klopt. De dieren, de natuur en de mens leven in symbiose. Er wordt alles aan gedaan om deze archipel te beschermen tegen invloeden van buitenaf. Wis je dat de dieren, de mens niet zien als hun vijand? Zowel op het land als onder water zijn de dieren totaal niet schuw! Na een paar dagen, verbaas jij je niet meer als tijdens het snorkelen of duiken, de zeeleeuwen, roggen, haaien en zeeschildpadden graag nog een stukje met je meezwemmen.

“A main element of holistic education is its focus on the interconnectedness of experience and reality. Holistic education attempts to develop a pedagogy that is interconnected and dynamic and thus is in harmony with the (micro and macro) environment”

Holistische visie

Educatief, persoonlijk en creatief

 • Wij kijken naar de mens als een ‘Human én Being’ met alles wat daarbij hoort: intellectueel, creatief, fysiek, emotioneel, sociaal, ethisch, esthetisch en spiritueel.
 • Studenten hebben een TRIBE (leergemeenschap) nodig waarin, verbondenheid, integratie en evenwicht centraal staan.
 • Democratische, open leergemeenschappen, die samenwerken in een holistisch perspectief, gelijkwaardig en in wederkerige relaties, zijn zó nodig!
 • Om de student inzicht te geven op de samenwerkende relaties, is het van belang dat hij of zij zichzelf kan positioneren als onderdeel van een groter geheel.
 •  En voor een organische benadering heeft de student een sterke relatie nodig met het contextualisme.
 • Het is belangrijk en waardevol dat de student zelf ervaart en bewust wordt, dat we enkel betekenis kunnen verlenen aan gedrag van een individu of een groep, door dit gedrag in de gehele context te plaatsen en te begrijpen.
 •  Een holistische ontwikkeling draagt bij, aan het ontwikkelen van bewustzijn van verbindingen en dynamieken waarbinnen en van waaruit we de omgeving kunnen begrijpen, zowel op micro-, meso- als macro-niveau.

Coachingprogramma

De studenten volgen, in de hooglanden van Santa Gruz, (afgewisseld met activiteiten) een intens coach-programma, waarin hun persoonlijke ontwikkeling centraal staat. Samenwerken blijft het centrale middelpunt. ‘Het geheel meer is dan de som der delen’.We helpen elkaar om te ontdekken, wie we zijn, wat we kunnen, en hoe GROOTS ons potentieel wel niet is.

Ons programma is ontwikkeld vanuit onderstaande methodes: Ikigai, Voice Dialogue, Story Telling, Systeem gericht werken, The Hero’s Journey en het werken met Archetypen.

Persoonlijke groei

Persoonlijke wensen, verlangens en doelen staan bij ons centraal. De student is bewust bezig om het maximale uit zichzelf te halen, eigen talent, identiteit en potentieel te ontwikkelen. Door het uitbreiden van zelfkennis en het ontdekken en versterken van talenten, drijfveren en kwaliteiten, kan hij of zij dromen realiseren. 

Mail of bel ons voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Gap Year - Tribe Called Now

Lees verhalen en bekijk reizen