Veelgestelde vragen

“Wise (wo)men don’t give the right answers, but ask the right questions.”

Reizen

Hoe lang kan een tussenjaar duren?

Een tussenjaar kan kort of lang duren 13 of 21 weken. Hoe langer je weg bent, hoe meer tijd je hebt voor je persoonlijke groei en om je Spaans te verdiepen. Je kan mee op reis voor 6, 10 of 16 weken.

Waar verblijf ik tijdens de reis?

De accommodaties zijn afwisselend en allemaal geregeld. Dit staat aangegeven in onze uitgebreide brochure. Zo slaap je in een bed & breakfast, hotels, hostels, (eco)lodges maar ook in tenten en hutten. In principe deel je altijd een kamer met een aantal van de Tribe members.

Ik weet niet welke reis ik moet kiezen. Wat nu?

Onze mentoren en reisexperts staan voor jou klaar. Wij helpen je graag om uit te zoeken wat bij jou past. Telefonisch, per mail of een persoonlijk gesprek. Wil je een gesprek met je ouders erbij? Geen probleem, dan plannen we een online meeting in. 

Ik spreek alleen Nederlands. Kan ik mee?

Zeker weten! Onze mentoren spreken Nederlands, Engels en/of Spaans zodat ook jij vanaf het begin kan genieten van je reis en leerproces en dus niks hoeft te missen.

Ik ben nog geen 18. Kan ik mee op reis?

Omdat we bij onze journeys een rondreis maken en je daarin ook verantwoordelijkheid krijgt met je Tribe, is het van belang dat je 18 bent. Je kan dus mee op reis wanneer je bij vertrek van de reis 18 bent.

Kan ik een tweede keer mee op reis?

Dat kan zeker. We hebben diverse leeftijdsgroepen binnen de Tribe. We groeien namelijk met je mee. Ben jij klaar met je studie en heb je behoefte aan een tweede avontuur? Dat kan met een nieuwe Tribe en soms zelfs met (een deel van) je eigen Tribe. Misschien kan je zelfs mee als mentor!

Kan ik een vriend of vriendin aanmelden?

Jazeker, Jij en je vriend of vriendin krijgen beide 5% korting na aanmelding!

Over ons

Voor wie is Tribe Called Now?

Onze tussenjaar reizen zijn er voor 18 tot 25 jaar. Heb jij een relevante studie gedaan en wil jij werkervaring opdoen? Dan is de selectieprocedure tot mentor misschien wel iets voor jou! 

Waarom Tribe Called Now?

Omdat wij investeren in jouw ontwikkeling. Samen zorgen we ervoor dat jij het maximale uit jezelf en je reis kan halen.

Met onze reisprogramma’s krijg je de kans om de wereld te zien terwijl je begeleid wordt in je persoonlijke ontwikkeling. Je keert terug naar huis met onvergetelijke ervaringen en een Tribe For Life! Wij geloven dat we samen de wereld mooier kunnen maken. Al onze reizen zijn georganiseerd met het oog op onze omgeving, de lokale bevolking en onze Tribe members.

Kan ik ook stage lopen?

Dat kan! Stuur een mail naar Felice@tribecallednow.com. Deze Travel Chieftain weet precies welke stageplekken er beschikbaar zijn en hoe jij je kwaliteiten kan inzetten.

Wie is Tribe Called Now?

Wij zijn niet zomaar een reisorganisatie. Wij gaan voor persoonlijke begeleiding van vertrek tot thuiskomst. Bij ons ben je onderdeel van de Tribe en krijg jij de kans een bijdrage te leveren aan de groep, jezelf en je omgeving. Wil je weten wie de gezichten zijn achter Tribe Called Now? Lees dan meer over onze Tribe Familie!

Kan ik solliciteren bij de Tribe?

Mocht er een vacature beschikbaar zijn, dan staan deze vermeld op onze website. We staan daarentegen altijd open voor open sollicitatiebrieven. De Tribe is een bedrijf voor mensen en door mensen dus denk jij bij de Tribe te passen? Laat het ons weten!
Stuur je sollicitatiebrief naar info@tribecallednow.com

Welke achtergrond heb ik nodig om mee te kunnen als mentor?

Om mee te kunnen als mentor behoor je onze interne basisopleiding V.D behaald te hebben en is het belangrijk dat je achtergrond aansluit bij de werkzaamheden als mentor.  Hiervoor geldt dan ook een selectieprocedure. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Wat zijn Circle Sessions?

Tijdens onze tussenjaar reizen worden er Tribe circle sessions gepland waarbij het groepsproces, de ervaringen en de interactie centraal staan. Dit zijn momenten voor verbinding, reflectie en om je persoonlijke ervaringen te delen met de groep.

Wat is een Tribe Check-in?

Dit is een persoonlijke check-in met je mentor waarbij jij je persoonlijke doelen, wensen en verlangens kan bespreken. Tijdens deze check-ins is het ook mogelijk om je toekomst plannen verder te onderzoeken. Welke stappen heb je nodig en hoe kom jij waar je wilt komen?

Voorbereiding

Hoe bereid ik me voor op de reis?

We helpen uiteraard om ervoor te zorgen dat jij je goed kan voorbereiden. Dankzij onze persoonlijke aanpak weten we precies wat jij nodig hebt om je voor te bereiden. Kan je iets niet vinden op onze website of brochure? Stuur ons dan een mail: info@tribecallednow.com

Wat moet ik zelf regelen?

Wij zorgen ervoor dat jij van te voren precies weet wat je nog nodig hebt om mee te kunnen op reis. Jij regelt in ieder geval een goed gevulde backpack. Verder verwachten we vooral dat je er zin in hebt zodat je samen met je Tribe kan gaan genieten!

Hoe verloopt het intakegesprek?

Nadat je je hebt aangemeld via de website en na betaling van de factuur ontvang je een mail om een online of live intakegesprek in te plannen. In het intakegesprek maken we uitgebreid kennis, kan jij je vragen stellen en kunnen wij ervoor zorgen dat de reis is afgestemd op jouw behoeften.

Financiën

Hoe financier ik mijn tussenjaar?

Er zijn verschillende mogelijkheden om je tussenjaar te financieren.

Werken & sparen.

Bepaal je budget. (In de uitgebreide brochure kan je precies zien wat de kosten zijn per reis.)

Stel, je bent 18 en werkt 9 uur per week bij de Albert Heijn. Je spaart dan in 12 maanden al gauw 3000,- voor je tussenjaar. Maak een spaarplan. Wat zijn je inkomsten per maand en wat zijn je uitgaven? Wat hou je over om te sparen? Gebruik bijvoorbeeld dit invulblad: Spaarplan maken

 

Gift.

Veel Tribemembers krijgen van ouders of een ander familielid een deel of het hele bedrag. Het is namelijk een waardevolle investering in jezelf en je toekomst.
Is een gift niet mogelijk? Lenen tegen een lagere rente dan de bank (of zelfs geen rente) is ook een optie bij veel familieleden.

 

Een combinatie van werken en lenen is ook een optie.

Zo hou je het terug te betalen bedrag laag en ben je zelf lekker op weg om je droom te verwezenlijken.

 

Crowdfunding.

Je investeert niet alleen in jezelf, maar ook in wat je terug gaat geven later aan je omgeving. Start een crowdfundingcampagne om je te helpen de beste versie van jezelf te worden!

Welke extra kosten komen erbij kijken?

Bij ons zijn er geen onverwachte kosten. In onze brochure kan je namelijk precies zien wat er zit inbegrepen in de reis. En dat is een hoop!

Hoe verloopt de betaling?

Na inschrijving via de website ontvang je per mail een factuur. Je bent verzekerd van je plek nadat de factuur is voldaan. We adviseren dan ook om hier niet te lang mee te wachten.

Jouw antwoord niet gevonden?

Dat betekent natuurlijk niet dat die er niet is. We helpen je via email of telefonisch graag verder en kijken uit naar je bericht.