Waarom een tussenjaar?

“Change your perspective and you will change your life.”

Omdat jij klaar bent voor de belangrijkste stap van je leven en begrijpt dat een tussenjaar nemen de beste investering is die je ooit zult doen.

UIT JE COMFORTZONE

Jij neemt afscheid van het bekende en gaat het avontuur aan. Wij dagen je uit om uit je comfortzone te stappen en je grenzen te verleggen. Wat wil jij, kun jij en heb jij daarvoor nodig? Waar voel jij je kwetsbaar over en wat durf je niet aan te kijken? Onze Tribe loopt naast je en staat voor je klaar, dag en nacht. Jij neemt bewust tijd voor jezelf en je ontwikkeling.

KEUZESTRESS

Keuzestress is een slechte raadgever. Een keuze maken omdat je een keuze moet maken leidt zelden tot de juiste keuze. Wat goed dat je je realiseert dat je studiekeuze vanzelf naar je toe komt, als je er dapper tijdelijk afstand van neemt.

Toekomstperspectief

VRIJWILLIGERSPROJECTEN EN SPAANS LEREN

Je leert bij ons uitstekend Spaans spreken. Jij maakt je verstaanbaar tijdens de vrijwilligersprojecten en bij de lokale bevolking.

CORONACRISIS

Het is tijd om het leven weer te omarmen en de schoonheid ervan in te zien. Ja, de coronacrisis was eenzaam en heftig. Je miste je vrienden om mee te praten, lachen en te feesten. Daarom is het nu tijd om al het gemiste in te halen. Voel je vrij, ontdek, durf en doe waar jij energie van krijgt.

JIJ HEBT IMPACT

Zelfvertrouwen, wijsheid en inspiratie straal je uit. Dit maakt dat je impact hebt. Jij stimuleert, motiveert en creëert zo een nieuwe wereld.

WERELDBURGER

Met nieuwe kennis en contacten bouw je een internationaal netwerk op en maak je vrienden voor het leven.

De winst

Geef jezelf de tijd van je leven, dat neemt niemand jou meer af.

ZELFSTANDIGHEID

Je doet meer levenservaring op dan je ooit in een paar maanden zult doen.

  • je hebt leren reizen en budgetteren
  • je hebt afgezien
  • doorgezet
  • samengewerkt
  • ondernomen

THUISKOMST

Je keert terug met oneindig veel mooie herinneringen.

  • meer zelfvertrouwen
  • flexibiliteit
  • zelfbewustzijn
  • sterk in je schoenen vervolg jij je pad

Bespaar en neem een tussenjaar

In september 2023 wordt de basisbeurs opnieuw ingevoerd. Dit betekent dat de lening van de overheid verandert in een gift wanneer je binnen 10 jaar je diploma behaalt.

Wil je meer informatie? 

Hou de website van duo in de gaten voor de meest actuele informatie. Wanneer je nu een tussenjaar neemt, kan dat een flinke besparing opleveren. In plaats van nu studeren en geld lenen, kan jij vanaf volgend jaar gebruik maken van de basisbeurs. Je investeert in jezelf door tijd te nemen voor je persoonlijke ontwikkeling en tegelijkertijd bespaar je geld wat je in je tussenjaar kunt stoppen.